Hässleholms Vattens fakturor

Du får dina fakturor från Hässleholms Vatten fyra gånger om året. Som privatperson kan du välja mellan pappersfaktura, e-faktura och Kivra. Om du inte gör något aktivt val så får du en pappersfaktura.

Sedan årsskiftet 2020-2021 är Hässleholms Vatten och Hässleholm Miljö ett bolag. Du som kund kommer inte att märka så stor skillnad. Du kommer även fortsättningsvis att få separata fakturor för vatten och avlopp (VA), avfallshantering och fjärrvärme, om du har det. De kunder som har autogiro har automatiskt gått över till Hässleholm Miljö.

Fakturaförklaring för kunder

Pappersfaktura
Som kund till Hässleholms Vatten får du din faktura som pappersfaktura. Vi ser gärna att du väljer ett elektroniskt alternativ för att spara på miljön och för att förenkla betalning.

E-faktura
Om du är ansluten till en internetbank kan du välja att få dina VA-fakturor som e-faktura. Det är ett enkelt och miljövänligt sätt att få sina fakturor. Fakturorna skickas endast elektroniskt, direkt till din internetbank. Du kan ta hand om dina fakturor var du än är.

För att ansluta dig till E-faktura gör du så här:
• Logga in på din internetbank
• Klicka till ”Anmälan e-faktura/elektronisk faktura”
• Sök efter Hässleholm Miljö AB och följ anvisningarna
• Det kundnummer som ska anges är det kundnummer som står på din VA-faktura

Kivra
Om du är ansluten till Kivra får du automatiskt din faktura dit elektroniskt och kan välja att betala den direkt via Kivra. För att titta på en kort informationsfilm om Kivra, tryck här.

Som företagskund kan du välja att få din faktura som SVE-faktura.
Fakturan skickas då direkt in i ditt ekonomisystem. Vi skickar en faktura per anläggning.

Du kan ansöka om att få betala din faktura via autogiro.
Då betalas din faktura automatiskt på förfallodagen. Tänk på att pengarna måste finnas på ditt konto dagen före förfallodatum. Kontakta oss för att få en autogiromedgivande blankett eller ansök om autogiro via din bank.

Betalning och påminnelser
Från fakturadatum har du 30 dagar från fakturadatum på dig att betala din faktura. Om du inte betalar i tid skickar vi ut en fakturapåminnelse med brev till angiven kundadress. Detta gäller även dig som får din faktura via e-faktura eller Kivra.

Om du har frågor om din faktura, kontakta oss på telefon 0451-26 82 00 eller e-post hassleholmsvatten@hassleholm.se

Hässleholms Vatten
Bankgiro: 5245-4675
Postadress
Hässleholm Miljö AB
Hässleholms Vatten
281 80 Hässleholm

Besöksadress
Kontor: Industrigatan 12, Hässleholm
Reningsverk: Hovdalavägen 51, Hässleholm

Telefonnummer
0451-26 82 00

VA-jour efter kontorstid
0451-803 00 (SOS-Alarm)

E-postadress
hassleholmsvatten@hassleholm.se